- Obdržená poděkování 0
Diskuze o chovu
Senegal v mléčné zralosti
- kunaymarcel
- Autor tématu
- Člen Junior
Less
Více
7 roků 2 měsíců zpět #1636
od kunaymarcel
Senegal v mléčné zralosti vytvořil uživatel kunaymarcel
Letos jsem zasadil, vypěstoval a sklidil Senegal. Sklizeň byla záměrně předčasná aby jsem se dostal ke klasům v mléčné zralosti . Vzhledem k tomu, že nemám s touto metodou krmení zkušenosti posílám foto k diskuzi.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
7 roků 2 měsíců zpět #1637
od Makovický
Odpověděl Makovický pro téma Senegal v mléčné zralosti
Predčasný zber senegalského prosa v mliečnej zrelosti predpokladá jeho skladovanie v mrazničke a postupné skrmovanie. Na to ale nebolo potrebné foto k diskusii.
- simanjozef
- Administrátor
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
7 roků 2 měsíců zpět #1638
od simanjozef
Odpověděl simanjozef pro téma Senegal v mléčné zralosti
Dobrý deň.
Na fotke vidím dosť malé klasy. Podľa mňa ste ich ešte mal nechať dlhšie dozrieť. Pár rokov naspäť som si tiež dopestoval pár klasov prosa senegalského aj klasického bieleho. Vtáky dávali prednosť bielemu prosu vo voskovej zrelosti pred senegalom. Senegal v správnej mliečnej zrelosti je dosť ťažko odhadnúť správny čas zberu. Na vašom obrázku vidieť ešte veľa nevyvinutého prosa, ktoré vtákom nedá žiadnu hodnotu. Doporučujem Vám skŕmiť ho čo najskôr, mne v mrazničke dosť rýchlo vyschlo. So senegalom vo voskovej zrelosti som nemal problém so skladovaním.
JS
Na fotke vidím dosť malé klasy. Podľa mňa ste ich ešte mal nechať dlhšie dozrieť. Pár rokov naspäť som si tiež dopestoval pár klasov prosa senegalského aj klasického bieleho. Vtáky dávali prednosť bielemu prosu vo voskovej zrelosti pred senegalom. Senegal v správnej mliečnej zrelosti je dosť ťažko odhadnúť správny čas zberu. Na vašom obrázku vidieť ešte veľa nevyvinutého prosa, ktoré vtákom nedá žiadnu hodnotu. Doporučujem Vám skŕmiť ho čo najskôr, mne v mrazničke dosť rýchlo vyschlo. So senegalom vo voskovej zrelosti som nemal problém so skladovaním.
JS
- kunaymarcel
- Autor tématu
- Člen Junior
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
7 roků 2 měsíců zpět #1639
od kunaymarcel
Odpověděl kunaymarcel pro téma Senegal v mléčné zralosti
omlouvam se, zapomel jsem dodat ze klasy skaduji v mraznicce (- 20C).
Vygenerováno za 0.431 sekund