- Obdržená poděkování 0
Diskuze o chovu
Krmné "automaty"
- kunaymarcel
-
Autor tématu
- Člen Junior
-
Less
Více
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #1459
od kunaymarcel
Krmné "automaty" vytvořil uživatel kunaymarcel
1obr. Mangiatoia Eclissi 2GR
2 obr. Diamant economy feeder 2GR
3 obr. M050 (hnědý)
dekuji za pochopení
2 obr. Diamant economy feeder 2GR
3 obr. M050 (hnědý)
dekuji za pochopení
Poslední změna: 8 roků 4 měsíců zpět uživatelem kunaymarcel.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- limpouchvojtech
-
- Banovaný - zakázaný
-
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
8 roků 4 měsíců zpět #1460
od limpouchvojtech
Odpověděl limpouchvojtech pro téma Krmné "automaty"
Zdravím kolegové, já používám ty hnědé,ale jen u odstavených mláďat a jsem s nimi moc spokojený. V.L.
8 roků 4 měsíců zpět #1461
od vitmichal
Odpověděl vitmichal pro téma Krmné "automaty"
Dobrý večer kolegové.
Ve svém chovu používám krmítka se zásobníkem téměř ve všech klecích. V současné době je u mne " šlágrem" krmítko M050 ( distribuce p. Podstůfka). V menší míře používám i krmítka Eclissi ( distribuce p. Zelinka). Poslední typ uváděný kolegou Kunayem je obdobou M 050 , ale je z jiného materiálu a také od jiného výrobce (2GR - Itálie - v ČR distribuuje p. Zelinka). Ty v současné době nemám, ale v minulosti jsem je odzkoušel. Prvními krmítky se zásobníkem v mých klecích byla značka Savic ( Belgie). Pokusím se o vložení obrázku :
www.savic.be/sites/default/files/imagecache/thumb2/5912_0.jpg
To mi nejde, takže jen odkaz na něj. U "Saviců" byla nevýhoda, že chybí záchytná nádobka na "slupky". Ta sice chybí i u Eclissi, ale zde je to řešeno jinak.
Stav bez krmítek si nedovedu představit. Ptáky krmím ráno, před odchodem do práce. Mám na to cca 40 min a zhruba 50 klecí (krmných míst). Dávám klasy nebo laty, vaječnou míchanici a vodu. Pokud bych měl ještě krmit, tak bych potřeboval dvojnásobek času, který nemám. Zásobníková krmítka jsou pro mne optimálním řešením. A pokud jde o tloustnutí ptáků, mám zkušeností ověřeno, že ptáci se sklonem k obezitě tloustnou i při krmení do misek. Přeji hezký večer. M. Vít
Ve svém chovu používám krmítka se zásobníkem téměř ve všech klecích. V současné době je u mne " šlágrem" krmítko M050 ( distribuce p. Podstůfka). V menší míře používám i krmítka Eclissi ( distribuce p. Zelinka). Poslední typ uváděný kolegou Kunayem je obdobou M 050 , ale je z jiného materiálu a také od jiného výrobce (2GR - Itálie - v ČR distribuuje p. Zelinka). Ty v současné době nemám, ale v minulosti jsem je odzkoušel. Prvními krmítky se zásobníkem v mých klecích byla značka Savic ( Belgie). Pokusím se o vložení obrázku :
www.savic.be/sites/default/files/imagecache/thumb2/5912_0.jpg
To mi nejde, takže jen odkaz na něj. U "Saviců" byla nevýhoda, že chybí záchytná nádobka na "slupky". Ta sice chybí i u Eclissi, ale zde je to řešeno jinak.
Stav bez krmítek si nedovedu představit. Ptáky krmím ráno, před odchodem do práce. Mám na to cca 40 min a zhruba 50 klecí (krmných míst). Dávám klasy nebo laty, vaječnou míchanici a vodu. Pokud bych měl ještě krmit, tak bych potřeboval dvojnásobek času, který nemám. Zásobníková krmítka jsou pro mne optimálním řešením. A pokud jde o tloustnutí ptáků, mám zkušeností ověřeno, že ptáci se sklonem k obezitě tloustnou i při krmení do misek. Přeji hezký večer. M. Vít
- chocholousmartin
-
- Administrátor
-
Less
Více
- Obdržená poděkování 1
8 roků 4 měsíců zpět #1464
od chocholousmartin
Odpověděl chocholousmartin pro téma Krmné "automaty"
Zdravím kolegové,
již mnoho a mnoho let také používám krmné automaty M050 jako kolegové předemnou
používám je u všech ptáků, jak u mladých, tak chovných a nemám s nimi žádný problém. Ano občas se najde nejaký nepřizpůsobivý jedinec, který dokáže vyhrabovat krmení rovnou do šuplíku na slupky, ale je to v řádů jedinců....tomu se člověk nikdy nevyhne. Ale samostanou kapitolou jsou u mě APČ, které to "vyhrabovali" neustále. Jednak si vybírají co chtějí momentálně a také jistě se tím nějakým způsobem zabavuji. Badal jsem jak jim v tom zamezit a nakonec stačilo vystřihnout proužek pletiva (průměr 13x13mm), který jsem vsunul po celé délce do korýtka a ejhle bylo po vyhrabování ( nemají možnost v tom zobákem "rochnit" nebo hrabat nohama ).
Dnes si už moc nedovedu představit můj chov bez těchto automatů, ne že by to nešlo, ale obsluha by byla celkově dost náročná a nemyslím si, že by byl výsledek lepší. Nemám problém s tím, že by ptáci ztloustli nebo je to nějak omezovalo.....
Hezký den
M.CH.
již mnoho a mnoho let také používám krmné automaty M050 jako kolegové předemnou

Dnes si už moc nedovedu představit můj chov bez těchto automatů, ne že by to nešlo, ale obsluha by byla celkově dost náročná a nemyslím si, že by byl výsledek lepší. Nemám problém s tím, že by ptáci ztloustli nebo je to nějak omezovalo.....
Hezký den
M.CH.
Vygenerováno za 0.264 sekund