- Obdržená poděkování 1
Diskuze o chovu
Teplota v chovné místnosti
- chocholousmartin
- Autor tématu
- Administrátor
Less
Více
8 roků 1 měsíc zpět #1419
od chocholousmartin
Teplota v chovné místnosti vytvořil uživatel chocholousmartin
Zdravím kolegové,
možná toto téma příjde někomu fádní, ale pro někoho je třeba zajímavé.
Jakou teplotu udržujete v chovné místnosti během chovné sezóny? Někdy mi příjde, že to někteří chovatele dost podceňují. Myslím ty, kteří mají AG někde na chodbě v 5 stupních a říkají jak se tam mají dobře a co odchovají mladých. A jakých krásných! Zrovna nedávno jsem takového chovatele potkal...
Já udržuji 20 až 22 stupnů. Ale letos uvažuji, že mírně teplotu zvýšim....
M.CH.
možná toto téma příjde někomu fádní, ale pro někoho je třeba zajímavé.
Jakou teplotu udržujete v chovné místnosti během chovné sezóny? Někdy mi příjde, že to někteří chovatele dost podceňují. Myslím ty, kteří mají AG někde na chodbě v 5 stupních a říkají jak se tam mají dobře a co odchovají mladých. A jakých krásných! Zrovna nedávno jsem takového chovatele potkal...
Já udržuji 20 až 22 stupnů. Ale letos uvažuji, že mírně teplotu zvýšim....
M.CH.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- vladimir.jaros
- Administrátor
- Lepší už to nebude
8 roků 1 měsíc zpět #1420
od vladimir.jaros
Odpověděl vladimir.jaros pro téma Teplota v chovné místnosti
Jo jo, jsou experti co tvrdí, že když ptáci vymrznou lépe pak hnízdí, ale je to jenom tím, že neumí udělat dvě různé období, Klid a chov - chudé a bohaté. Teplotu mám pokud zrovna nejsou tropy (to pak i 27st) celkem stálou 23 st.
VJ
VJ
8 roků 1 měsíc zpět #1424
od vitmichal
Odpověděl vitmichal pro téma Teplota v chovné místnosti
Zdar kolegové.
K teplotě jen toliko. V malé odchovně v mezipatře mám elektrické topení (přímotop s větrákem) a prostorový, zásuvkový termostat. V současné době mám nastavených 24 °C. Při této teplotě termostat vypne a zapíná při 22,9 °C. Pokles je tedy cca 1 - 1,5 °C. Doma topení v kamrlíku nemám, ale teplota je zde po většinu roku stabilní v rozmezí 24 - 25 °C, při relativní vlhkosti 45 - 55 %. V mezipatře je vlhkost nižší, okolo 40 - 45 % r. Právě relaci mezi teplotou a vlhkostí považuji za dosti důležitou. Za optimum bych asi považoval teplotu 23 - 25 °C, při vlhkosti cca 45 %. V tomto prostředí nedochází ke snížení líhnivosti v důsledku nízké vlhkosti (to ale ani při nižším % r). A naopak při tato relativně nízká vlhkost nenahrává roztočům, jejich rozmnožování.
Souhlasím s Vláďou, že různé experimenty s chovem AG v nízké teplotě, svědčí o malém duševním zdraví experimentátora. Dneska dokonce i rozumnější chovatelé papoušků, nenechávají tyto přes zimu "vymrznout" a mírně temperují voliéry na nějakých 5 °C. MV
K teplotě jen toliko. V malé odchovně v mezipatře mám elektrické topení (přímotop s větrákem) a prostorový, zásuvkový termostat. V současné době mám nastavených 24 °C. Při této teplotě termostat vypne a zapíná při 22,9 °C. Pokles je tedy cca 1 - 1,5 °C. Doma topení v kamrlíku nemám, ale teplota je zde po většinu roku stabilní v rozmezí 24 - 25 °C, při relativní vlhkosti 45 - 55 %. V mezipatře je vlhkost nižší, okolo 40 - 45 % r. Právě relaci mezi teplotou a vlhkostí považuji za dosti důležitou. Za optimum bych asi považoval teplotu 23 - 25 °C, při vlhkosti cca 45 %. V tomto prostředí nedochází ke snížení líhnivosti v důsledku nízké vlhkosti (to ale ani při nižším % r). A naopak při tato relativně nízká vlhkost nenahrává roztočům, jejich rozmnožování.
Souhlasím s Vláďou, že různé experimenty s chovem AG v nízké teplotě, svědčí o malém duševním zdraví experimentátora. Dneska dokonce i rozumnější chovatelé papoušků, nenechávají tyto přes zimu "vymrznout" a mírně temperují voliéry na nějakých 5 °C. MV
- chocholousmartin
- Autor tématu
- Administrátor
Less
Více
- Obdržená poděkování 1
8 roků 1 měsíc zpět #1425
od chocholousmartin
Odpověděl chocholousmartin pro téma Teplota v chovné místnosti
Michal opravil to co jsem nedbale opomenul....důležitá je nejen teplota, ale také vlhkost! Tedy já udržuji 20 až 22 stupnů a okolo 50 až 55% vlhkost. I když v období jaro, podzim je to složitější.
S tím názvem chovatelů praktikujících to vymrznutí si trefil hřebík na hlavičku. Já bych je nechal taky vymrznout venku v průvanu..... Jsem na tuhle "hlašku" dost alergický!
S tím názvem chovatelů praktikujících to vymrznutí si trefil hřebík na hlavičku. Já bych je nechal taky vymrznout venku v průvanu..... Jsem na tuhle "hlašku" dost alergický!
- limpouchvojtech
- Banovaný - zakázaný
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
8 roků 1 měsíc zpět #1429
od limpouchvojtech
Odpověděl limpouchvojtech pro téma Teplota v chovné místnosti
Zdravim kolegové,kamarádi,mám vyzkoušeno,že teplota pod 23°C nesvědši odchovu mutačních jedinců teda alespoň u mne já držím 25°C 55% vlhkost zatim je to ok.
Vygenerováno za 0.451 sekund