Featured

Zhodnocení výstavy Derby

V sobotu 8.6.2024 proběhlo jubilejní, 20. DERBY drobných exotů v nymburské „Moštárně“. Mnoho účastníků, ať již vystavovatelů nebo návštěvníků, zveřejnilo z této akce fotografie. Nefotím, neumím to tak, abych se za to nemusel stydět. Tak napíši krátké zhodnocení této akce, jak to vidím já.
Bylo vystaveno 378 drobných exotů, od 39 vystavovatelů. To jsou čísla a řekl bych, že slušná. Pro lepší představu, je to zhruba, o 100 kusů více než v loňském roce. U vystavovatelů je to více o 10, oproti loňskému roku. Výstavy se zúčastnili chovatelé z Česka, Polska, Rakouska a Slovenska. V tomto směru je to také posun, oproti minulým rokům.

Featured

71. Světový šampionát ptactva Španělsko 2024

Ve dnech 26. – 28.1.2024 proběhl již 71. ročník Světového šampionátu ptactva ve španělském městě Talavera de la Reina.
Nejprve něco málo statistik: Vystaveno bylo celkem cca 22 300 ptáků z celého světa, od téměř 2 700 vystavovatelů. Rozdáno bylo téměř 4 400 medailí. Z ČR bylo na SŠ posláno 130 ptáků od 13 vystavovatelů. Což bylo méně než na předešlém SŠ, ale se ziskem 21 zlatých medailí, 21 stříbrných medailí a 15 bronzových medailí. Což je opět lepší výsledek než na předešlém SŠ!

Featured

Exota a Exotika 2023

Exota Olomouc 13. – 15.10.2023
Exotika Lysá nad Labem 25. – 28.10.2023

 Po dlouhé době se opět konala výstava Exota Olomouc. Co do účasti AG a členů klubu se této výstavy zúčastnil pouze Tomáš Petržela a Roland Šokala, kteří vystavili 6 ks AG. Což je velmi slabá účast.  Skupina jako taková tedy nebyla vyhodnocena. Pro vyhodnocení bylo potřeba 7ks od 3 chovatelů. Množství vystavených ptáků také jistě ovlivnilo konání 2 velkých výstav ve velmi krátké době.

Druhou výstavou byla Exotika Lysá n/l kde účast členů klubu a vystavených AG byla lepší, ale i tak je stále co zlepšovat. Vystaveno bylo 31 ks AG od 7 členů klubu. Celkovým vítězem skupiny AG byl: 1,0 přírodní- červenohlavý- fialovoprsý, chovatel Antonín Svatek. Tímto vítězi ještě jednou gratulujeme.

Toto byla poslední letošní výstava. Je čas se opět připravit na tu nadcházející.

Všem členům přeji úspěšnou chovnou sezónu a na další výstavě na viděnou.

Chocholouš Martin

Foto z Exotiky

Featured

11. Klubová výstava AG klubu cz

Nymburk 9.9.2023

Do letošního 11. ročníku klubové výstavy bylo přihlášeno celkem 160 amadin Gouldové od 16 vystavovatelů, z toho 14 členů AG Klubu cz. Do soutěže jednotlivců se přihlášeno 132 ptáků, soutěže kolekcí se zúčastnilo 28 ptáků v 7 kolekcích.

Pravidlo pro vytvoření tříd bylo minimálně 7 ptáků od 3 vystavovatelů. Ve třech případech došlo na rozdělení samce a samice (tř. 1A, 1B, 2A, 2B, 3A a 3B). Vyhodnoceno bylo celkem 9 tříd, 4 skupiny a kolekce byly vyhodnoceny jako samostatná skupina. Dále pak vítěz výstavy, nejlepší protějšek vítěze výstavy.

Všem vítězům gratulujeme a zúčastněným děkujeme za účast. Budeme se těšit na další ročník.

Příští ročník klubové výstavy AG klubu proběhne 14.9.2023

Featured

Kandidátka do výboru AG Klubu

  • Chocholouš Jiří
  • Chocholouš Martin
  • Svatek Antonín
  • Veselka Roman
  • Vít Michal
Featured

Příprava voleb do výboru klubu

Vážení kolegové.

Při letošní 11. klubové výstavě 9.9.2023 nás čekají také volby do výboru Klubu. Jejich přípravu a průběh má na starost volební komise ve složení :

  • ing. Václav Podpěra - předseda volební komise
  • Václav Vosyka - člen volební komise
  • Milan Justel - člen volební komise

Své případné připomínky, podněty nebo návrhy, včetně návržení kandidátů podávejte na naše www. stránky, v sekci Diskuse - Klub - volby 2023.

Protože nechceme znovu uspořádat anketu, kde každý z Vás může projevit zájem o práci ve výboru Klubu, tento svůj případný zájem vyjádřete v uvedené sekci na stránkách AG Klubu nebo zasílejte na e-mailovou adresu předsedy volební komise: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Všechny návrhy volební komise uzavře do 31.7.2023 a následně zveřejní kandidáty pro zhvolení do výboru.

Volební komise

Featured

11. klubová výstava AG KLUB.cz

Výstavní podmínky 11. klubové výstavy AG KLUB.cz

Datum a místo konání:

  • 9. září 2023
  • Nymburk, Tyršova 17, 288 02 Nymburk, areál Moštárny

Soutěžit budou:

  • Vlastní odchovy druhu amadina Gouldové ročníku 2022 a 2023 jako jednotlivci nebo kolekce.
  • Ptáci budou vystaveni ve výstavních kartonových bodovacích klecích (bílý kartón, černá mřížka), které budou vybaveny napáječkou a krmítkem s dostatkem krmiva pro tuto jednodenní akci. Krmení si dodá každý chovatel sám.
  • Vystaveni ptáci nesmí vykazovat žádné známky onemocnění. To bude garantováno chovatelem. Ptáci jevící jakékoliv příznaky onemocnění nebudou do soutěže přijati.
  • Soutěž je jednodenní a je otevřená pro všechny chovatele. Ptáci musí mít uzavřené kroužky předepsané velikosti i předepsanou barvu. Nejsou povoleny další označovací kroužky.
  • Výstavní výbor si vyhrazuje právo na kontrolu kroužků.
  • Soutěž je zařazená do seriálu Guldí ligy.
  • Ptáky do výstavních skupin a tříd zařazuje chovatel, který toto uvede do přihlášky ( dle výstavních tříd) – podle zařazení jsou ptáci posouzení. Za správnost zařazení ručí chovatel.

Foto a video

Image

Doporučujeme

voliery zelinka

Firma Voliéry Zelinka 

  • široký sortiment krmení pro exotické ptactvo od renomovaných výrobců
  • kompletní sortiment příslušenství 2GR
  • materiál pro stavbu voliér
  • a mnoho dalších produktů pro chov exotických zvířat

to vše za příznivé ceny

celý sortiment prohlížejte zde:

www.volieryzelinka.cz

Odkazy

KPEP Klub přátel exotického ptactva

KCHZCR Klub chovatelů zebřiček České republiky

SCHEPL Spolek chovatelů exotického ptactva Liberecka