Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Chov Amadin Gouldové!

Chov, krmení, nemoci, genetika ...

Anketa: Vyberte značku

Domácí výroba 2 15.4%
Jiná 1 7.7%
Whitte Molen 4 30.8%
Cede 2 15.4%
Orlux 3 23.1%
Quiko Žádné hlasy 0%
Chemi Vit Žádné hlasy 0%
Anima cz Žádné hlasy 0%
Kasper Žádné hlasy 0%
Deli Nature 1 7.7%
Celkový počet hlasujících: 13 ( Vladislav Prchal, Bokhara, hartlivan, Makovický, simanjozef ) Zobrazit více
Této ankety se mohou zůčastnit pouze registrovaní uživatelé

Téma: Vaječná míchanice

Vaječná míchanice 5 roků 8 měsíců zpět #3

  • vladimir.jaros
  • Avatar uživatele vladimir.jaros
  • OFFLINE
  • Lepší už to nebude
  • Příspěvky: 451
  • Karma: 7
Který druh průmyslové vaječné směsi používáte, nebo si vyrábíte raději vlastní? Hlasujte, případně napište recepty.
Poslední úprava: 5 roků 8 měsíců zpět od vladimir.jaros.
The administrator has disabled public write access.

Vaječná míchanice 5 roků 7 měsíců zpět #25

  • vladimir.jaros
  • Avatar uživatele vladimir.jaros
  • OFFLINE
  • Lepší už to nebude
  • Příspěvky: 451
  • Karma: 7
Tak aby řeč (diskuze) nestála tady je můj recept na vaječnou míchanici. Její základ je od italských chovatelů stehlíků.
Recept:
budeme potřebovat 4 vejce, 5-6 suchých rohlíků, 1/2 litru mléka, bylinky, vitamíny dle možnosti a potřeby.
Pomocí elektrického krouhače postupně uděláme jemnou strouhanku. Krouhač je něco jako mixér, jenom má ostré nože. Do strouhanky přidáme sypké vitamíny podle okamžité potřeby. Třeba vápník, nebo sépiovou kost, viatmix atd. Vše se krátce prožene v krouhači, aby se to promíchalo. Podle objemu nádoby krouhače, buďto rozdělíme dávku strouhanky na dva díly. Mám asi litrovou. Přidám vařená vejce i se skořápkou. Proženu krouhačem a přidám tvaroh, který jsem si udělal z mléka.
Tvaroh z mléka, i z toho ze supermarketu uděláme tak, že přivedeme mléko k varu, hned odstavíme a přidáme do něj cca půl decák octa. Ocet může být i lihový. Mléko se za chvilku srazí, zhrudkovatí a pak jej přelejeme přes jemné síto. Zůstane čerstvý tvaroh, který necháme chvíli o´v sítu.
Opět proženu vaječnou směs a tvaroh krouhačem aby se to dobře promíchalo. Nakonec ručně přidám sušené byliny. Oregáno, kopřivu. Asi tak za dvě lžíce. Zamíchám to pak už ručně, aby se z bylinek nestala "mouka".
Směs by měla být sypká, ale zároveň pokud ji zmáčknu mezi prsty ta chvíli udrží tvar. Musí se to vychytat, pro různé velikosti vajec a taky pro různý obsah tuku v mléce.
Směs dám do mrazáku a denně odeberu jenom tolik co spotřebuji. Z uvedených množství surovin mám asi litr vaječné směsi. Ptáci ji berou velmi dobře, hlavně hned ráno pokud je čerstvě rozmražená, pak jak oschne už to není takový hit.
Italové mají další postupy přípravy. Místo strouhanky používají "polentu" to je kukuřiční mouka. Ta se uvaří podle návodu (prodávají instantní), nechá vychladnout, pak dá do mrazáku na noc. Druhý den se vyndá a nechá se postupně odkapat voda. Dále se postupuje podobně jako se strohankou. Vyzkoušel jsem to, a bylo to docela pracné, a nepozoroval jsem že by ji měli ptáci raději.
Obecně platí, že vejce se dávají do struhanky a ne opačně.
The administrator has disabled public write access.
Vygenerováno za 0.235 sekund

Publikování nebo další šíření obsahu je bez písemného souhlasu AG klubu zakázáno.