No Jožko, tenhle spouštěč je zajímavý. Letos jsem se seznámil ještě s jedním - párování. Postavil jsem osm párů. K mé velké radosti se jich asi šest hned popralo, což je známka dobrého budoucího vztahu. Do týdne z osmi samců pustili čtyři peří. A to tak, že doslova "opadali". Další dva je následovali, takže první kolo - 8 párů a ve dvou budkách mláďata. Zbytek, kde samice něco snesly, vše čisté. U čtyř párů nic. Takže jsem si říkal, že bych měl začít chovat něco jiného, třeba včely, protože tomu přestávám rozumět. Také jsem na ptáky netlačil, dělal všechno stejně, jako každý rok a ejhle změna. No a s přípravou na Zwolle podobně. Měl jsem připraveno 6 kusů s tím, že 4 pošlu. Tři přírodní černohlaví, tři červenohlaví. U černohlavých jel ten třetí v pořadí - tedy náhradník náhradníka. U červenohlavých jel druhý v pořadí - tedy náhradník. Ale tam upadl ocas zase náhradníkovi náhradníka, takže to je celkem "fifty-fifty". Prostě se loni zadařilo. A jak se zdá, bude to pokračovat i letos. Ale nic, jedeme dál. Vyzkouším zase něco jiného a uvidím. Nicméně pravdu má Janek Ledecký, když říká že "na ptáky jsme krátký". M.